سوشیال مارکتینگ را بهتر بشناسید

هر چقدر زمان جلوتر می‌رود، دنیای کسب و کار نیز تغییر می‌کند. امروزه ممکن است اصطلاحات و مفاهیم جدیدی به گوشتان بخورد که آشنایی کمتری با آنها دارید. یکی از کلماتی که امروزه زیاد به گوشتان می‌خورد سوشیال مارکتینگ است. در این مطلب قصد داریم ضمن بررسی دقیق این عبارت و مفهوم آن، تاثیرات و اهمیت آن را در دنیای کسب و کار  مشاهده کنیم. تفاوتی نمی‌کند کسب و کار شما وارد فضای مجازی شده است یا خیر، شرکت تولید محصولات هستید یا ارائه دهنده خدمات. در هر زمینه کاری که باشید این مطلب و نکات آن می‌تواند انقلابی در فعالیت شما باشد. همراه ما باشد.

سوشیال مارکتینگ چیست؟

سوشیال مارکتینگ (Social Media Marketing (SMM)) در فارسی به بازاریابی شبکه‌ های اجتماعی ترجمه می‌شود. در واقع این سبک از بازاریابی زیر مجموعه‌ و یکی از روش‌های دیجیتال مارکتینگ است. همانطور که می‌دانید در سالهای اخیر در کنار بازار سنتی، یک بازار بزرگ بین المللی به نام اینترنت و دنیای مجازی به وجود آمد. با راه اندازی سایت‌ها و فروشگاه‌های آنلاین شاهد تحول نوینی در زمینه خرید و فروش و جذب مشتریان بودیم. با ظهور شبکه‌های اجتماعی مانند فیسبوک، توییتر، اینستاگرام، تلگرام و… این بازار مجازی گسترش فوق العاده‌ای پیدا کرد. برنامه‌ای مانند اینستاگرام با محوریت عکس و فیلم و در اختیار داشتن میلیون‌ها کاربر مختلف، تبدیل به یک سکوی پرتاب برای کسب و کارها شد.

در حال حاضر هزاران صفحه کاری در شبکه‌های اجتماعی حضور دارند که بسیاری از آنها در حال پول پارو کردن هستند. با گسترش فعالیت‌های اجتماعی و فروشگاه‌های آنلاین، لازم شد که اصول و قواعد علمی و دقیقی برای ترسیم مسیر موفقیت در این فضا بنا شود. بازاریابی شبکه های اجتماعی و اصول آن، در واقع مجموعه روش‌ها و ترفندهایی است که به وسیله آن می‌توانید جذب مشتری خود را چند برابر و میزان فروش خود را به حداکثر برسانید.

اهمیت بازاریابی شبکه های اجتماعی چیست؟

کسب و کار یعنی حرکت در مسیر منفعت. هیچ حرکتی نباید در حوزه کسب و کار انجام شود مگر اینکه منفعت و سودی داشته باشد. حال منفعت سوشیال مارکتینگ چیست؟ چه چیزی در این حوزه مهم است که باعث می‌شود ما وقت و هزینه‌ی خود را پای آن بگذاریم؟ پاسخ این سوالات را با یک مثال ساده جواب می‌دهیم. تصور کنید صاحب یک فروشگاه هستید و مکان فروشگاه شما در خیابانی است که چند رقیب در آن دارید. برای جذب مشتری چه کارهایی انجام می‌دهید؟ روش‌هایی مانند دکور زیبا، نورافشانی جذاب، ایجاد طرح‌های تخفیفی، تبلیغات خلاقانه و… از جمله کارهایی است که برای بهتر دیده شدن انجام می‌دهید. حال دقیقا چنین فضایی با وسعت بیشتر در فضای مجازی وجود دارد.

در بازار مجازی میلیون‌ها کاربر وجود دارد این یعنی یک سود بالقوه بسیار بزرگ. اما از طرفی صدها رقیب هم وجود دارد. تا زمانی که بهتر دیده نشوید، نمی‌توانید به سود خوب برسید. سوشیال مارکتینگ در واقع همین کار را برای شما انجام خواهد داد. با استفاده از بازاریابی می‌توانید خودتان را معرفی کنید و سهمتان را از گنج بزرگ اینترنت دریافت کنید. این کار آنقدر اهمیت دارد که اگر در پی انجام دادنش نباشید، کسب و کار شما در دنیای مجازی پیشرفتی نخواهد کرد.

مزایا و ویژگی های سوشیال مارکتینگ

 استفاده از سوشیال مارکتینگ به صورت حرفه‌ای و اصولی می‌تواند دنیای جدیدی را پیش روی شما قرار دهد. البته توجه داشته باشید زمانی به این مزایا و ویژگی‌ها خواهید رسید که از ابزار درست و راه‌های مطمئن استفاده کنید. برخی از این مزایا به شرح زیر است.

  • برندسازی

اولین و مهمترین ویژگی که از طریق بازاریابی شبکه های اجتماعی می‌توان به آن دست یافت، برندسازی است. در مطلب برندینگ توضیح داده‌ایم که چگونه برند و آرم تجاری در کسب و کار می‌تواند موثر باشد. در بازاریابی و تبلیغات گسترده اولین چیزی که رشد خواهد کرد، نام و برند شماست. حتی اگر در مراحل اول میزان جذب مشتری و فروش شما بالا نباشد، باز هم تاثیر برند شما در ذهن‌ها می‌ماند و زمینه خوبی برای توسعه می‌سازد. در مطلب برندینگ به خوبی این گزاره مهم را شرح داده ایم.

  • جذب مخاطب و افزایش ایمپرشن

گاهی اوقات صرف افراد وارد فروشگاه شما بشوند، حتی اگر چیزی خرید نکنند بسیار مفید و موثر است. بالا بودن ایمپرشن در فضای مجازی بسیار مهم است. با استفاده از روش‌های بازاریابی می‌توانید ایمپرشن و میزان مراجعه افراد به پیج یا سایت خود را افزایش دهید. این کار دو مزیت دارد. مزیت اول جذب مخاطب است. از هر 100 نفر اگر 30 نفر مخاطب هم جذب کنید سود بزرگی کرده اید. مزیت دوم رتبه گرفتن توسط پلتفرم‌ها و الگوریتم‌ها است. زمانی که مراجعه به صفحه شما بالا باشد، سیستم فعالیت شما را مفید می‌داند و به افراد بیشتری پیشنهاد می‌کند.

  • ارتباط موثر با مخاطبین

از مزایای جذاب سوشیال مارکتینگ می‌توان به ارتباطی که بین شما و مخاطب شکل می‌گیرد اشاره کرد. مخاطبین اگر بتوانند به راحتی با شما ارتباط بگیرند، نظر بگذارند، جواب بگیرند و نقد و بررسی کنند، پیوند عمیقی را با برند شما خواهند ساخت. ایجاد وفاداری در مشتری از اصولی‌ترین و مهمترین اهداف در کسب و کار است. این حس وفاداری را می‌توانید با روش‌های دقیق و حساب شده پیاده کنید.

انواع روش های بازاریابی شبکه های اجتماعی

سوشیال مارکتینگ روش و ترفندی است که روز به روز در حال گسترش است. در واقع می‌توان این روش را یک علم و مهارت تخصصی دانست. تنها کسی می‌تواند در سوشال مدیا مارکتینگ موفق شود که علاوه بر تخصص و دانش، تجربه و مهارت بالایی داشته باشد. این دانش مهم در دنیای کسب و کار مجازی دارای انواع گوناگونی است. این تقسیم بندی‌ها بر اساس نوع روش و فعالیت تنظیم شده است. به عنوان مثال به موارد زیر توجه کنید.

  • اشتراک گذاری تصاویر(اینستاگرام)
  • اشتراک گذاری ویدیو (یوتیوب)
  • شبکه سازی (فیس بوک، لینکدین)
  • میکروبلاگ (توییتر)

این دسته بندی بر اساس روش بازاریابی در شبکه‌های اجتماعی مختلف است. اما نوع بازاریابی نیز بر اساس استراتژی کارفرما متفاوت است. تبلیغات انبوه، ساخت ویدیو و بنر تبلیغاتی، استفاده از بلاگرها، پیروی از الگوریتم‌ها برای حضور در اکسپلورر و… نیز روش‌هایی است که می‌توان بازاریابی را بر اساس آن انجام داد. البته همانطور که گفته شد، دنیای این دانش بسیار گسترده است و برای تعیین نوع بازاریابی نیاز به متخصص دارد.

نکات مهم در اجرای روش سوشیال مارکتینگ

اگر به دنبال سوشیال مارکتینگ موفق هستید، باید حرفه‌ای عمل کنید. حرفه‌ای بودن یعنی بتوانید در زمان درست، بهترین تصمیم را گرفته و استراتژی مناسب را انتخاب کنید. برای این کار نکات مهمی وجود دارد که باید آنها را در نظر بگیرید. در ادامه برخی از اصلی‌ترین نکات بازاریابی شبکه های اجتماعی را به صورت مختصر در اختیار شما قرار داده ایم.

  • تعیین هدف

چه هدفی دارید؟ قرار است به کجا برسید؟ اهداف کوتاه مدت و بلند مدت خود را می‌دانید؟ برای شروع بازاریابی ابتدا باید بدانید قرار است برای چه هدفی بازاریابی کنید. قرار است محصولی بفروشید یا خدماتی ارائه کنید؟ هدفتان معرفی برند است یا صرفا فروش محصولات. هدف را مشخص کنید تا راه برای شما پیدا شود.

  • انتخاب نرم افزار مناسب

زمانی که هدفتان را انتخاب کردید، باید بهترین محل برای انجام فعالیت سوشیال مارکتینگ را پیدا کنید. در ایران می‌توان به جرات گفت اینستاگرام اصلی‌ترین و پر بازده‌ترین شبکه اجتماعی برای کسب و کار در ایران است. تعداد کاربران و نحوه کارایی این پلتفرم دقیقا برای کسب و کارهای مجازی ساخته شده است. البته از نرم افزارهای دیگر برای تقویت قوا نباید غافل شوید. به عنوان مثال از اسنپ، دیوار، توییتر و لینکدین برای تقویت کار خود استفاده کنید.

  • تولید محتوای مناسب و تعیین استراتژی

بعد از جذب مخاطب باید پای آنها را گیر کنید. با تولید محتوای جذاب، تصاویر زیبا، تیترهای کنجکاو کننده و متن‌های کاربردی باید دل مخاطبتان را ببرید. به غیر از این موارد باید اصول فنی محتوا یعنی زمان انتشار، تبلیغات گسترده، استفاده از بلاگرها و اینفلوئنسرها و… را رعایت کنید.

  • تحلیل رقبا

همیشه یک قدم از رقبای خود جلوتر باشید. در کسب و کارهای مجازی در هر حوزه‌ای رقیبان زیادی وجود دارد. برای اینکه بتوانید در امر بازاریابی موفق عمل کنید، راه‌های درست را پیدا کنید و از مسیرهای غلط دور باشید، ابتدا باید به دیگران و روش‌های آنان توجه کنید تا بتوانید همیشه یک قدم از آنها جلوتر باشید و موفق عمل کنید.

همکاری با تیم تخصصی سوشیال مارکتینگ استودیو هشت و چهار

گفته شد که سوشیال مارکتینگ یک دانش تخصصی و یک مهارت خاص است. با توجه به اهمیت این دانش و تاثیر مهم آن در کسب و کار، نحوه انجام دادن و استراتژی داشتن برای بازاریابی بسیار مهم است. در واقع اگر سطح بازاریابی شما ضعیف باشد، نه تنها پول در جوی آب ریخته اید بلکه به کسب و کار خود ضرر زده اید. تیم استودیو هشت و چهار با استفاده از نیروهای متخصص و باتجربه، یکی از بهترین گزینه‌ها برای انجام فعالیت‌های بازاریابی و دیجیتال مارکتینگ شماست.

تجربه بالا، تخصص فنی، اعتبار مناسب، رزومه موفق، کاربلدی و راه شناسی را در هشت و چهار پیدا خواهید کرد. این مجموعه با استفاده از جدیدتری ترفندها و روش‌های روز دنیا می‌تواند بال پروازی برای کسب و کار شما باشد. در واقع دیگر لازم نیست فکر خود را درگیر این زمینه کنید، صفر تا صد کار را به دست ما بسپارید و تنها نتیجه را تحویل بگیرید.

برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره رایگان با ما در ارتباط باشید.